Количките на Jané Muum се направени во Кина. Дизајнот може да му овозможи на бебето да се заглави помеѓу потпирачот за раце и седиштето. Според Комисијата за безбедност на производи за потрошувачите, кличките што се повлекуваат имаат црна рамка, полулегнато седиште, кое е реверзибилно. Тие биле продавани во неколку бои: темно сива и црна (S85) светло сива и црна (S49) сина и црна (S46) зелена и црна (S47).

Количките беа продавани од Albee Baby, Baby World, Kidsland, Toys R US, Dainty Baby, USA Baby продавници и други продавници на национално ниво и онлајн на Amazon.com и на други веб-сајтови.”Muum by Jané” е отпечатено на предната долна рамка. “Muum” е отпечатено на страничната рамка и на рачката.

Компанијата има форма на својата веб-страница за барање замена на количката, а според нивните информации до 24 мај 2018 година, компанијата вратила околу 800 колички.

А. Накова

blob:https://www.consumerreports.org/d415ca91-bd56-4af4-b0ce-531978da6ebb