28 септември, 2020

Биди информиран

Најтешката работа во штедењето пари самото започнување на процесот и избирањето на начинот на штедење. Овие начини  ќе ви помогнат да развиете реален план на штедење. Запишете ги вашите трошоци Првиот чекор во штедење пари е да знаете колку трошите. Еден месец  водете евиденција на се што ќе потрошите. Тоа значи секое кафе, весник  и оброк што го купувате за...
Неквалитетни искуства при јадење предизвикуваат рестораните да изгубат клиенти, според истражувањето направено од страна на P & G Professional. Анкетата на 2.000 потрошувачи во ресторани открива дека речиси една четвртина (23%) го напуштиле ресторанот без да го завршат својот оброк. Хигиената и чистотата се од витално значење со оглед на фактот дека 90% од анкетираните веруваат дека добрите хигиенски стандарди укажуваат...
Неодамнешниот тест од страна на Норвешкиот совет за потрошувачи покажува дека многу од шишињата за пиење за повеќекратна употреба испуштаат фталати, бисфенол А, олово и други опасни хемикалии во содржината - иако во многу мали количини. - Многу е жално што Хелоу кити-шишињата од „Sanrio“ испуштаат опасни хемикалии како што се хлорирани парафини, фталати, бисфенол А, огноотпорни материи и олово...
Според шефот на БА Алекс Круз, бил направен софистициран, малициозно кривичен напад на веб страницата на компанијата што била причината за кражбата, иако авиокомпанијата изјави дека компромитирани податоци не вклучувале информации за патувања или пасоши. Засегнатите клиенти се препорачува да се јават во своите матични банки, со оглед на фактот што украдените податоци може да се користат за да се пробие во кредитните картички на...
На Твитер ова лето осамна приказна за одреден Џо, возач на компанијата за испорака на храна „Deliveroo“, кој храбро го убил пајакот по барање на клиентката и aрахнофоб- Деми Свини. Свини, 22-годишна студентка во Велика Британија, се разбудила со пајак на нејзиниот таван во среда наутро, и се обратила на социјалните медиуми да се најде некој да ја ослободи...
Европската управа за безбедност на храната - ЕФСА предупредува на смртоносна бактерија во смрзнатата храна. Според оваа агенција во замрзнатата пченка „шеќерец“ има смртоносна бактерија, што веројатно е причина смрт на девет  лица во Европа! Тестовите покажале дека замрзнатитиот зеленчук е причина за голем број случаи на инфекции предизвикани од бактериите на листерија. Британската агенција за стандарди на храната повика да...
„Овие нови прописи стапија на сила сега и ние сме среќни да почнеме повторно во Хелсинки“, искоментира Џоел Јарвинен, генерален менаџер на „Uber“ за регионот. Чекорот на Финска внесува промени во строго регулираниот пред се транспортен пазар и поддржува нови бизнис модели, вклучувајќи  ги дигитализацијата и новите технологии, објави Министерството за транспорт на својата веб страница. Возачите на „Uber“ во земјата...
Како се приближуваат летувањата, така децата започнуваат со своите летни желби и лудории…Но, и не само тие! Приказната што ја пренесува ТЕХТ.МК треба да биде предупредување за сите оние кои сакаат во летниот период да направат привремена тетоважа од к’на. А, кои понуди, за време на летниот период, по туристичките места ги има на секоја чекор, а најчести корисници се...
Официјалниот датум за претставување на Samsung Galaxy Note 9 е 9 август, откако на 27 јуни Samsung ја испрати поканата до своите симпатизери. Откривањето ќе се случи во Бруклин, Њујорк, во 11 часот изутрина. Тоа е следниот голем Андроид смарт телефон за претставување, и ќе биде тука за малку повеќе од еден месец. Тоа значи дека новиот Galaxy Note phablet...
Разговарајте со потрошувачите - истражувањето на пазарот во почетокот е секогаш од помош при избегнување на можните грешки. Уверете се дека имате: вистинска понуда, атрактивна цена, и бидете сигурни дека сте на правиот пазар! Направете сценарио на проблеми - сигурно е дека прво нешто со кое ќе се соочите е плаќање на даноци, како и неочекувани проблеми кои можат...