3 јули, 2020

Биди информиран

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите за отповикување на небезбеден производ „златни пластични вилушки“ произведени во Кина, со лот бр. AZ-161224. Информацијата за небезбедниот производ е добиена преку системот РАСФФ на ЕУ. Производот е ставен во промет во сите маркети од страна на Верополус ДООЕЛ од Скопје со седиште на ул. Кочо Рацин бб. Производот е небезбеден заради наод...
Објавувајќи на официјалната фејзбук страна, во соопштението на компанијата „Таргет“ се вели: "Здраво на сите, ние сме посветени на квалитетот и безбедноста на нашите палети на производи. Би сакале да ве запознаеме со повлекување на производот што во моментот го имаме на тексас комбинезонки за девојчиња од 1-7 години, купени помеѓу јануари 2018 година - Април 2018 година.Ако сте ја...
E & Y го објави индексот на привлечност на земјата за обновлива енергија во 2018 година, покажувајќи дека САД сега се на второ место зад Кина во однос на атрактивноста за секторот за обновлива енергија. Во извештајот е опишан неодамнешниот бран на инвестиции во секторот за обновлива енергија од многуте најголеми нафтени компании во светот, истакнувајќи ги водечките инвестиции од...
Создавањето на свадбена торта не е лесен подвиг. Тоа е архитектонски проект кој вклучува не само печење, туку и градење на слоеви. Затоа што мора да се осигурате дека тие слоеви нема да се срушат едни на други. Тортата како десерт е значаен дел од секоја свадба и често го привлекува вниманието на сите присутни. Пекарката Фиона Кернс, која...
Запрашајте се што ќе се случи ако починете. Дали некој што го сакате или група (можеби добротворна организација) има потреба постојано да добива приход или паушална сума пари? Колку? Дали има сметки што ќе треба да се платат веднаш? Колку се тие? Откако ќе знаете колку пари ќе им требаат на луѓето и организациите од кога ќе починете,...
Mothercare презема доброволно повлекување на “Моите први клучеви“ заради ризик од отпуштање на батеријата и изложување на опасност. Оваа играчка била во продажба во продавниците и на веб страната на Mothercare од јуни 2017 до април 2018 година. Кодот на производ е 914353, а бројот на стилот е MG262. Само “моите први клучеви“ со сериски код  02-161024, 02-161205 и 02-170509 се...
Системот за брзо предупредување од опасни производи (РАПЕКС) информира дека на пазарот се појавиле токсичните   играчки познати како „лиги“ или „slime“, во кои децата уживаат играјќи. Но, оваа лигава материја, од производителот GOGOPO /,GOOBANDS содржи висок процент на бор. Во известувањето од РАПЕКС се вели миграцијата на бор кај жолтиот гел е превисока (измерена вредност: 520 mg / kg). Проголтувањето или...
Пишува: Андреа Накова Европската комисија во март го објави својот извештај за 2017 година за Системот за брзо предупредување од опасни производи (РАПЕКС). Извештајот  укажува дека во 2017 година, РАПЕКС системот најмногу се користел од страна на националните власти на државите во ЕУ, исто така и во балтичките земји, со повеќе од 2.000 сигнали за детекција на опасни производи што...
1.Спарување на производи. Супермаркетите најчесто ги сместуваат прехранбените производи едно до друго, како што се сирењата со високи цени веднаш до евтините чипови за да го поттикнат импулсивното купување. Значи, ако планирате да купите чипс и видите сос во близина на кесата, можеби ќе  чувствувате искушение да го додадете во вашата кошничка дури и ако не бил на вашата...
Буката околу биткоинот полека избледнува, ни криптовалутите се сеуште популарни помеѓу ентузијастите на дигиталната готовина. Всушност, може да замените пари не само за биткоин, туку и за лајткоин, етереум, рипл, монеро, и уште многу други криптовалути. И додека буката за влог во криптовалутите е постојано присутна, не сите ја гледаат дигиталната готовина како можност за вложување. Постојат неколку неочекувани...