Опасни производи

РАПЕКС листа

РАПЕКС е алатка за алармирање на европскиот пазар за производи кои може да предизвикаат опасност по здравјето на потрошувачите. Секоја недела се обновува листата со производи кои се забранети на европските пазари. Овие производи се забрануваат само во границата на ЕУ, а бидејќи Македонија се уште не е дел од Унијата, овие препораки не се обврзувачки за нас. Ние секоја недела ќе објавуваме листа со производи за кои верува дека можат да се најдат на македонскиот пазар, па доколку најдете, Ве молиме пријавете на мејл.

Линк до страницата на Рапекс

https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=main.listNotifications

Листа од 15.02.2019

Листа од 08.02.2019

Листа од 01.02.2019

Листа од 25.01.2019

Листа од 18.01.2019

Листа од 11.01.2019

Листа од 04.01.2019

Листа од 21.12.2018

Листа од 14.12.2018

Листа од 07.12.2018

Листа од 30.11.2018

Листа од 23.11.2018

Листа од 16.11.2018

Листа од 09.11.2018

Листа од 02.11.2018

Листа од 26.10.2018

Листа од 19.10.2018

Листа од 12.10.2018

Листа од 05.10.2018

Листа од 28.09.2018

Листа од 21.09.2018

Листа од 14.09.2918

Листа од 07.09.2918

Листа од 31.08.2018

Листа од 24.08.2018

Листа од 17.08.2018

Листа од 10.08.2018

Листа од 03.08.2018

Листа од 27.07.2018

Листа од 20.07.2018

Листа од 13.07.2018

Листа од 06.07.2018

Листа од 29.06.2018

Листа од 22.06.2018

Листа од 15.06.2018

Листа од 08.06.2018

Листа од 01.06.2018

Листа од 25.05.2018

Листа од 18.05.2018

Листа од 11.05.2018

Листа од 04.05.2018

Листа од 27.04.2018

Листа од 20.04.2018

Листа од 13.04.2018

Листа од 06.04.2018

Листа од 30.03.2018

Листа од 23.03.2018

Листа од 16.03.2018

Листа од 09.03.2018

Листа од 02.03.2018